23 Νοε 2012

Μια πικρή και αληθινή ιστορία

Διαβάζω κατά καιρούς σε forum σχόλια του τύπου "έφτιαξα τις μπομπονιέρες μόνη μου", "τυπώσαμε τις προσκλήσεις στον εκτυπωτή μας", "πήγαινε στο τάδε μαγαζί που έχει χονδρική", "σιγά μην τα πληρώσω μια περιουσία"... και πολλά ακόμη που μου δημιουργούν την ανάγκη να εκφράσω τη γνώμη μου.

Ναι, είναι αλήθεια ότι σε κάποια καταναλωτικά προϊόντα είχε υπάρξει εκμετάλλευση και ίσως αισχροκέρδεια. Ο κόσμος πια θέλει να ξοδεύει τα ευρώ του σε ό,τι αξίζει πραγματικά. Η διαφωνία μου σε αυτό είναι ότι το "value for money" θα έπρεπε να ήταν πάντα κριτήριο αγοράς.

Σέβομαι εκείνους που θέλουν να κατασκευάσουν μόνοι τους τις δημιουργίες για τη βάφτιση ή το γάμο τους για λόγους συναισθηματικούς.

Όμως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που ίσως θα έπρεπε να γνωρίζετε:
• ο κάθε δημιουργός δικαιούται να "πουλάει" την ιδέα του γιατί έχει καταναλώσει κάποια ώρα και είναι η ειδικότητά του
• υπάρχουν καταστήματα "χονδρικής" που πουλάνε "χονδρική" στη λιανική!!! και θεωρούνται επαγγελματίες (αν καταλαβαίνετε τι εννοώ)
• ο χρόνος κατασκευής μπορεί για τον καθένα να αποτελεί χαρά αλλά δεν παύει να είναι εργασία για κάποιον επαγγελματία
• οι πρώτες ύλες έχουν υψηλό κόστος, έτσι οι τελικές τιμές που βλέπετε δεν είναι κέρδος της επιχείρησης
• ο ΦΠΑ 23% επιβαρύνει το προϊόν κατά 1/4 της τιμής και ο κάθε επαγγελματίας φορολογείται επιπλέον για το κέρδος του
• τελικά αν υπολογίσετε το συνολικό κόστος υλικών και εργασίας, ίσως και να μη συμφέρει τόσο

Σπούδασα γραφιστική, μετράω 20 χρόνια εμπειρίας και έχω δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μου. Αν σας στενοχώρησα με τα παραπάνω, παρακαλώ αναφέρετε τις ενστάσεις σας και επιτρέψτε μου να σας χαρίσω ένα δώρο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Χριστίνα Μασούρου.

14 Νοε 2012

Με τη Ζακλίν γνωριστήκαμε σε μία έκθεση στο Γκάζι. Αμέσως με τράβηξε η παιδικότητα των σχεδίων της. Για ένα παιδί είναι πολύ εύκολο να ζωγραφίζει ένα ψάρι να κοιμάται πάνω σε ένα μισοφέγγαρο και μάλιστα θα το περάσει ως κάτι απολύτως φυσιολογικό! Στον κόσμο των μεγάλων άντε στην καλύτερη περίπτωση αν βρίσκαμε μια μεγάλη σκάλα... αλλά και πάλι...

Η Ζακλίν έχει ζωγραφίσει για το Art Beat Have Fun μια σειρά σχεδίων βασισμένα σε γνωστά και μη παραμύθια και θα αποτελέσουν τη συλλογή προσκλητηρίων για το 2013.

7 Νοε 2012


Πρωτότυπες προτάσεις δώρων σε προσιτές τιμές. Με ένα κλικ στο www.artbeat.gr και σε λίγες μέρες, βρίσκονται στο δέντρο σας!